Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1022874_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. august 2011Sagsnr.: 11085Dok.nr.: 267701
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 19. juli 2011stillet følgende spørgsmål nr. 515 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

Spørgsmål 515:

”Hvilke initiativer vil ministeren tage efter det er kommet frem, at fødevarebutikkersælger ompakkede industriprodukter som delikatesser og "slagterensegen"?”

Svar:

Fødevarestyrelsens tilsynsførende kontrollerer, om fødevarer mærkes eller markedsførespå en vildledende måde. Det sker ved den løbende kontrol med vildledning, som er enintegreret del af det almindelige kontrolarbejde i fødevarebutikker.Desuden er der i perioder en skærpet kontrolindsats på dette område viakontrolkampagner mod vildledning, hvor der er særligt fokus på vildledende mærkningog markedsføring. Der er netop blevet gennemført en kontrolkampagne. I kampagnenvar der blandt andet fokus på de såkaldte kvalitetsanprisninger, det vil sige ord ellerillustrationer på fødevarernes emballage, som kan give indtryk af, at en fødevare er afbedre kvalitet end andre (for eksempel luksus, hjemmelavet, ægte). Kontrollen heraffandt blandt andet sted i supermarkeders delikatesseafdelinger.Resultatet af kontrolkampagnen analyseres pt. og vil blive offentliggjort senere i år. Nårjeg har set resultaterne af kampagnen, vil jeg tage stilling til, om der er områder, hvorder er behov for at blive strammet op.
Henrik Høegh/Gundula Maria Kjær