Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1022888_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 9. august 2011Sagsnr.: 11051
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. juli 2011stillet følgende spørgsmål nr. 510 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 510:

”Ministeren bedes gøre rede for, i hvilket omfang der foregår transport afletfordærvelige fødevarer udført af vognmænd, der hverken er registreret eller godkendttil disse transporter.”

Svar:

Fødevarestyrelsen har data om vognmænd, der er registreret eller autoriseret til transportaf fødevarer. Omfanget af vognmænd, der ulovligt transporterer fødevarer, kendes ikke.Ved gennemgang af kontrolrapporter fra en række virksomheder, har styrelsen forsøgt atanslå omfanget. Denne gennemgang viser, at der er 3 tilfælde i 2010 og 14 tilfælde i2011, hvor en virksomhed har transporteret letfordærvelige fødevarer uden at væreautoriseret til det. Tilsvarende er der fundet 1 tilfælde i 2010 og 8 tilfælde i 2011, hvoren virksomhed har transporteret ikke-letfordærvelige fødevarer uden at være registrerettil det.Det højere antal tilfælde i 2011 hænger sandsynligvis sammen med en igangværendekontrolkampagne, som Fødevarestyrelsen foretager i samarbejde med politiet, og hvortransportører stoppes på landevejen. Kontrolkampagnen er specielt rettet mod at opdageuregistrerede og uautoriserede transportører, snavsede biler, for høje temperaturer ogforkert mærkning. Når denne kontrolkampagne er afsluttet, vil der blive udarbejdet enrapport, som vil blive offentliggjort på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Henrik Høegh
/Jonas Lund Mathisen