Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
923844_0001.png
923844_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 26. november 2010Sagsnr.: 7691Dok. nr.: 167884
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 1. november 2010stillet følgende spørgsmål nr. 51 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Marlene Harpsøe (DF)

Spørgsmål 51:

”Vil Ministeren bede Dyreværnsrådet og Det Veterinære Sundhedsråd om at udtale sigom afrivning af kløer af levende krabber, således at rådene kan vurdere, omfremgangsmåden med afrivning af kløer af levende krabber kan betragtes som forsvarligbehandling af dyrene?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Hverken Dyreværnsrådet eller Det Veterinære Sundhedsråd ses at have udtalt sig omafrivning af kløer af levende krabber.Fødevarestyrelsen har imidlertid ved brev af 9. september 2010 fremsendt detprincipielle spørgsmål om, hvorvidt det er forsvarligt at hive kløerne af levende krabbertil Justitsministeriet med henblik på en mulig forelæggelse for Dyreværnsrådet.Justitsministeriet har oplyst, at ministeriet ved brev af 22. september 2010 har anmodetDyreværnsrådet om en udtalelse om, hvorvidt afrivning af kløer på levende krabberefter rådets opfattelse er i strid med dyreværnsloven eller forskrifter udstedt i medførheraf.Fødevarestyrelsen har vurderet, at spørgsmålet, der ikke udspringer af en konkretovertrædelsessag, som typisk behandles af Det Veterinære Sundhedsråd, men derimod
har karakter af en mere generel vurdering, er bedst egnet til forelæggelse forDyreværnsrådet.”
Henrik Høegh
/Katrine Lindegaard
2