Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1021302_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 22. juli 2011Sagsnr.: 10866Dok.nr.: 264829
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 30. juni 2011stillet følgende spørgsmål nr. 493 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 493:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer han vil tage som konsekvensaf, at canadiske forskere har dokumenteret, at gift fra genmodificeret foderhavner i blodet på mennesker - også i fostertilstanden, jf. artiklen ” Maternaland fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods inEastern Townships of Quebec, Canada” Af Aziz Arisa og Samuel Leblancc iReproductive Toxicology, 2011 May;31 (link:http://somloquesembrem.files.wordpress.com/2010/07/arisleblanc2011.pdf)”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:”Fødevarestyrelsen har bedt DTU Fødevareinstituttet om at se på den canadiske artikelog vurdere eventuelle sundhedsmæssige konsekvenser af resultaterne. DTUFødevareinstituttet har svaret, at de resultater, som angiveligt viser, at Bt-proteinerfindes i små mængder i blodet, er tvivlsomme. Desuden påpeger DTUFødevareinstituttet, at selv om der skulle findes små mængder Bt-proteiner i blodet,giver dette ikke anledning til bekymring, da der ikke er noget, der tyder på, at Bt-proteiner er sundhedsskadelige for mennesker.”Jeg har bedt Fødevarestyrelsen om fortsat at følge udviklingen tæt og inddrage DTUFødevareinstituttet i fornødent omfang.Henrik Høegh
/Gundula Maria Kjær