Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1018173_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 6. juli 2011Sagsnr.: 10869Dok.nr.: 257960
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20.06.2011 stilletfølgende spørgsmål nr. 464 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL)

Spørgsmål 464:

”Vil ministeren redegøre for, hvordan han vil sikre, at nedskæringerne iFødevarestyrelsen for at finansiere den såkaldte ”BoligJobplan” ikke får konsekvenserfor fødevarekontrollens omfang og kvalitet?”

Svar:

Formålet med den fokuserede administration i centraladministrationen, der indgår somfinansiering af BoligJobplanen, er at statens institutioner skal have et skarpt fokus påprioritering af kerneopgaverne.Centralt for initiativet er, at institutionerne skal udarbejde handlingsplaner foreffektiviseringer og prioriteringer af de nuværende arbejdsopgaver. På baggrund afhandlingsplanerne skal hvert enkelt ministerområde udarbejde en samlet strategi medmål og prioriteringer for de kommende år, herunder hvordan de forudsatteeffektiviseringer realiseres.Regeringen tager stilling til de konkrete strategier i efteråret 2011, og det er derforendnu ikke besluttet hvilke områder – og herunder hvilke institutioner - der skal indgå iFødevareministeriets udmøntning. Men initiativet vil blive gennemført uden at der blivergået på kompromis med fødevaresikkerheden, som er en af de helt centrale og højtprioriterede opgaver i Fødevareministeriet.Henrik Høegh
/Erik Nielsen