Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1011652_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 17. juni 2011Sagsnr.: 10427
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 1. juni 2011 stilletfølgende spørgsmål nr. 446 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Bente Dahl (RV).

Spørgsmål 446:

”Ministeren bedes uddybe sin og Indenrigs- og sundhedsministerens pressemeddelelsefra april 2011 omhandlende kampen mod antibiotikaresistens som mærkesag, nårDanmark overtager formandskabet i EU fra januar 2012, i forhold til, om indsatsen vilomfatte mulighed for at offentliggøre navne og adresser på alle MRSA-inficeredelandbrug?”

Svar:

Under det danske EU-formandskab vil jeg i samarbejde med indenrigs- ogsundhedsministeren sætte fokus på forbruget af antibiotika til både dyr og mennesker.Målet med indsatsen er at påvirke samtlige EU-medlemsstater til at iværksætteinitiativer til at sikre rationelt forbrug af antibiotika og dermed modvirke udviklingen afantibiotikaresistens i bakterier, der kan smitte både mennesker og dyr.I den forbindelse kan jeg oplyse, at indenrigs- og sundhedsministeren og jeg planlæggerat afholde en konference under formandskabet, hvor internationale eksperter ogkapaciteter på området diskuterer problematikken omkring antibiotikaresistens, muligeløsninger og udveksler erfaringer. På konferencen vil der blive taget en bred vifte afemner op om problematikken, og det vil blive drøftet hvilke tiltag, der kan gøres påbåde humansiden og i landbruget for at opnå en effektiv bekæmpelse afantibiotikaresistens. Det er mit håb og min forventning, at drøftelserne vil munde ud imange gode konstruktive forslag. Der er ikke på nuværende tidspunkt taget stilling tilkonkrete initiativer.
Henrik Høegh
/Charlotte Røgild Knudsen