Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1011662_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 17. juni 2011Sagsnr.: 10275Dok.nr.: 249434
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. maj 2011stillet følgende spørgsmål nr. 420 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 420:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. maj 2011 fra e-Smiley vedrørendefødevaresikkerhed ved hjælp af elektronisk egenkontrol, jf. FLF alm.del - bilag 288.”

Svar:

Henvendelsen fra e-Smiley vedrører en alternativ metode til virksomheders egenkontrol– bl.a. ved et elektronisk, It-baseret egenkontrolsystem. Henvendelsen sker medbaggrund i en opfattelse af, at egenkontrollen fejler.Jeg vil slå fast, at det ikke er min opfattelse, at egenkontrolsystemet fejler. Det ertværtimod min opfattelse, at virksomhederne generelt er bevidste om deres ansvar ogarbejder for at fremme fødevaresikkerheden ved at have et velfungerendeegenkontrolprogram.Det er rigtigt, at elektronisk egenkontrol kan hjælpe virksomhederne til at få gennemførtden nødvendige egenkontrol og kan dermed medvirke til at sikre en højerefødevaresikkerhed. Fødevarestyrelsen støtter derfor også anvendelsen af elektroniskegenkontrol, og i øvrigt mulighederne for at lette de administrative byrder forvirksomhederne.Således hilser jeg altid initiativer vedrørende elektronisk egenkontrol velkommen.
Henrik Høegh
/Jonas Lund Mathisen