Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
901787_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. oktober 2010Sagsnr.: 7349Dok.nr.: 146595
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. oktober 2010stillet følgende spørgsmål nr. 4 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 4:

”Ministeren bedes med henvisning til FLF alm. del – bilag 364 (2009-10) redegøre for,om de foreslåede ændringer i Rapid Alert Systemet kan forhindre gentagelser af deuheldige sager, der har været med eksempelvis svindel med vin i Italien.”

Svar:

Systemet vil til stadighed være begrænset af, hvilke oplysninger landene via deres nati-onale kontaktpunkt videregiver til systemet. Systemet har ikke noget selvstændigt bag-vedliggende kontrolorgan, men bygger på oplysninger fra de nationale kontrolorganer,myndigheder og virksomheder.Sker det i en sag om svindel, at oplysningerne ikke videreformidles til det nationalekontaktpunkt, så får Rapid Alert Systemet heller ikke oplysningerne, med mindre etandet medlemsland involveres i sagen og vælger at notificere hændelsen til Rapid AlertSystemet.Nationale hændelser, der ikke berører andre lande, notificeres normalt ikke til RapidAlert Systemet.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø