Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1006387_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 1. juni 2011Sagsnr.: 10212Dok.nr.: 241777
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. maj 2011stilletfølgende spørgsmål nr. 397 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Kristen Touborg (SF).

Spørgsmål 397:

”Vil ministeren i forlængelse af FLF alm. del – svar på spm. 137 oplyse, om arealer påen golfbane, der ikke anvendes direkte til golfspillet, men som indgår i golfbanens areal,kan få enkeltbetalingsstøtte?”

Svar:

Som det fremgår af mit svar på udvalgets spørgsmål 137, kan der ikke udbetalesenkeltbetalingsstøtte for arealer, som har et andet hovedformål end landbrug. Arealer,der indgår i en golfbanes areal, betragtes som havende et andet hovedformål endlandbrug og er derfor ikke støtteberettigede, uanset at de ikke anvendes direkte tilgolfspillet.Det kan imidlertid i visse tilfælde være vanskeligt at afgøre, om arealer udgør en del afgolfbanens areal, eller ligger udenfor. Dette skyldes bl.a., at der ikke er hegn rundt omgolfbaner, og at golfbaner ofte ligger op til landbrugsarealer. I sådanne tilfælde er det enkonkret vurdering, hvad arealets hovedformål er.
Henrik Høegh
/Peter Anthonisen