Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
997308_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. maj 2011Sagsnr.: 10155Dok.nr.: 237123
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20. april 2011stillet følgende spørgsmål nr. 376 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL)

Spørgsmål 376:

”Finder ministeren det fuldt betryggende, at selve grundlaget for forskning i minksvelfærd og andre forhold omkring mink ved Aarhus Universitet (DJF), dvs. denpermanente forsøgsfarm med dyr, er delvist finansieret af Dansk Pelsdyravlerforeningog dermed forudsætter dennes velvilje?”

Svar:

Aarhus Universitet har oplyst, at det i henhold til aftalen er universitetet, der har detoverordnede faglige ansvar for de faglige aktiviteter på pelsdyrfarmen. Detforskningsmæssige ansvar for de specifikke forskningsprojekter ligger hosprojektlederne.I forlængelse heraf og med henvisning til universiteternes og forskeres faglige integritetsamt den kvalitetssikring, der ligger i peer review systemet for forskning, finder jeg detfuldt betryggende, at pelsdyrfarmen er delvist finansieret af DanskPelsdyravlerforening. Det er et konkret eksempel på et mindre forskningsområde, hvorvi kan opnå betydelig synergi i et offentligt/privat samarbejde, og som giver et konkretbidrag til opfyldelsen af Barcelona målsætningen for forskning og udvikling.
Henrik Høegh
/Morten Ejrnæs