Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
997306_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. maj 2011Sagsnr.: 10155Dok.nr.: 237109
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20. april 2011stillet følgende spørgsmål nr. 375 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 375:

”Vil ministeren redegøre for den finansiering af driften af Aarhus Universitetsforsøgsfarm for mink, der ifølge universitetets hjemmeside foretages af DanskPelsdyravlerforening og varigheden af arrangementet?”

Svar:

Aarhus Universitet har oplyst, at der har eksisteret en samarbejdsaftale siden 2002mellem Aarhus Universitet og Dansk Pelsdyravlerforening / Kopenhagen Fur. I henholdtil aftalen har Aarhus Universitet ansvaret for og forestår driften og økonomistyringen afpelsdyrfarmen, ligesom universitetet har det overordnede faglige ansvar for de fagligeaktiviteter på pelsdyrfarmen. Det forskningsmæssige ansvar for de specifikkeforskningsprojekter ligger hos projektlederne.I forbindelse med etablering af samarbejdsaftalen ønskede Pelsdyrerhvervets Forsøgs-og Rådgivningstjeneste at nedlægge deres forsøgsfarm ’Syd’. For at bevareforsøgsmaterialet solgte de derfor 700 minktæver til Forskningscenter Foulum, hvilketnødvendiggjorde bygning af nye haller til ca. 2,2 millioner kr. på ForskningscenterFoulum i 2002. Hallerne blev oprindeligt finansieret af DJF, men DanskPelsdyravlerforening har siden oktober 2002 afdraget investeringen i hallerne med 1/40af prisen hvert kvartal. Ved ophør af samarbejdsaftalen tilhører de nye minkhaller ogandre af samarbejdsaftalen afledte investeringer med nagelfast tilbehør, maskiner oglignende DJF/Aarhus Universitet.Aarhus Universitet har endvidere oplyst, at driften af farmen er finansieret affinanslovsmidler, salg af skind og brugerbetaling fra igangværende forskningsprojekter.
Henrik Høegh
/Morten Ejrnæs