Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
912620_0001.png
912620_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. november 2010Sagsnr.: 7511Dok.nr.: 158388
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18.10.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 35 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 35:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del - samrådsspm D-F omgod landmandspraksis den 14. oktober 2010 oplyse, hvor mange arbejdspladserder er forsvundet i slagterisektoren og årsagen hertil”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, som jeg henholder mig til:”Fødevarestyrelsen har ikke nogen opgørelser over antallet af slagteriarbejdere iDanmark. Fødevarestyrelsen har derfor spurgt organisationen ”Landbrug og Fødevarer”om oplysninger om nedlagte arbejdspladser i slagterisektoren.Landbrug og Fødevarer har overfor Fødevarestyrelsen oplyst:”Eksakte statistikker over udviklingen i beskæftigelsen på svineslagterierne er kuntilgængelige med flere års forsinkelser. De seneste tal er fra 2005, og kan derfor ikkeanvendes til at sige noget om udviklingen de seneste år. Danmarks Statistiks opgørelserer aggregerede tal på tværs af flere kategorier, og kan derfor ikke anvendes umiddelbart.Et bedre og mere akkurat billede af beskæftigelsesudviklingen på slagterierne over enkortere årrække kan opnås ved at se på slagtetallene år for år.
I 2004 blev der slagtet 22,6 millioner grise i Danmark. I 2009 var dette tal faldet til 19,3millioner grise, et fald på 3,3 millioner grise. På svineslagterierne er der ansat 1medarbejder pr ca. 1600 slagtede svin. Der ville således have været ansat ca. 2050 fleremedarbejdere på svineslagterierne, hvis antallet af slagtninger havde været fastholdt.”Fødevarestyrelsen har fra Landbrug og Fødevarer ikke modtaget tilsvarende oplysningerom fjerkræ- og kreaturslagterier.”
Henrik Høegh
/Heidi Søltoft
2