Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
994279_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 10. maj 2011Sagsnr.: 9815Dok.nr.: 231872
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 8. april 2011stillet følgende spørgsmål nr. 335 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 335:

Kan ministeren bekræfte, at Teknologisk Institut kan måle motorkraften i en fiskekutter,uden at motoren bliver taget ud af skibet og lagt på en prøvestand, og vil ministerenforklare, hvorfor man ikke benytter sig af denne mulighed i større omfang, end detbliver gjort i dag?

Svar:

Teknologisk Institut har bekræftet, at de kan måle motorkraften i en fiskekutter uden atmotoren tages ud af skibet og lægges på en prøvestand.Teknologisk Institut har i den forbindelse uddybet, at der kan være praktiskeudfordringer ved denne procedure, hvis materialedata på drivakslen ikke foreligger,eller hvis der er elektronisk støj tilstede, der medfører behov for en supplerendereferencemåling. Uden praktiske udfordringer vil prisen for en måling være 62.000 kr.Denne pris dækker forberedelse, rejse, kalibrering, måling og dokumentation i form afen rapport.Jeg henviser i øvrigt til mit svar på FLF alm. del spørgsmål 336 for så vidt angår de nyeEU-fiskerikontrolregler om kontrol af maskineffekt.
Henrik Høegh
/Mette Selchau