Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
988735_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 28. april 2011Sagsnr.: 9787Dok.nr.: 226751
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 6. april 2011stillet følgende spørgsmål nr. 324 (Alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 324:

”I FLF alm. del – svar på spørgsmål 218 anfører ministeren, at det selvfølgelig er op tilpolitiet at vurdere den bevismæssige værdi af Animas billedmateriale. I densammenhæng bedes ministeren oplyse, om ministeren og veterinærdirektøren så ikkeburde have afventet politiets stillingtagen til billedmaterialet, før de udtaler sig ombilledernes indhold?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der udtaler følgende:”Veterinærdirektøren kan oplyse, at det netop er myndighedernes opgave at vurdere, omforholdene i en given besætning er af en sådan karakter, at myndighederne samlet setvurderer, at der kan være tale om en overtrædelse af reglerne på dyreværnsområdet i engrad, så besætningsejeren skal politianmeldes.I en sådan vurdering kan billedmateriale også indgå, som det er tilfældet med detforeliggende billedmateriale fra Anima. I tilfælde, hvor myndighedernes vurdering førertil politianmeldelse, er det op til politi og anklagemyndighed at beslutte, om der skalrejses tiltale for overtrædelse af reglerne på dyreværnsområdet.”Mine udtalelser er baseret på veterinærdirektørens faglige vurdering af billedernesindhold.
Henrik Høegh
/Katrine Lindegaard