Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
989555_0001.png
989555_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 29. april 2011Sagsnr.: 9885Dok.nr.: 229697
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 4. april 2011stillet følgende spørgsmål nr. 320 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 320:

”Vil ministeren fremadrettet orientere udvalget om Kommissionens åbningsskrivelserpå ministerens ressortområde samtidig med orienteringen af Europaudvalget?”

Svar:

Den politiske aftale mellem Regeringen, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti,Det Radikale Venstre og Ny Alliance om dansk europapolitik i en globaliseret verden af21. februar 2008 indgår i Europaudvalgets betænkning over lovforslaget om ratifikationaf Lissabon-traktaten, og aftalen gælder lige så længe som denne traktat, der blevundertegnet i Lissabon den 13. december 2007.Afsnittet i den Europapolitiske aftale som vedrører EU-Domstolen, herunderorienteringsforpligtelsen i forhold til Folketinget, er udmøntet af Udenrigsministeriet oger i korthed følgende:Udenrigsministeriet varetager opgaven omkring øget skriftlig orientering af Folketingetog forestår automatisk oversendelse til Europaudvalgeti fortrolighedafkorrespondancen i verserende traktatkrænkelsessager. Baggrunden er fortsat, at man måanse korrespondancen for fortrolig af hensyn til Kommissionen.
Jeg har på denne baggrund intet imod at parallelorientere udvalget om Kommissionensåbningsskrivelser på Fødevareministeriets ressortområde -ligeledes i fortrolighed- og idet omfang denne parallelorientering i øvrigt konkret harmonerer med regeringenspolitik og den europapolitiske aftale, jf. ovenfor.
Henrik Høegh
/ Charlotte Arp
2