Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
984893_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. april 2011Sagsnr.: 9621Dok.nr.: 222996
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 30. marts 2011stillet følgende spørgsmål nr. 313 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 313:

”Vil ministeren orientere udvalget om sagen om kosttilskuddet Innokrill, hvor derer foretaget markedsføring, der tilsyneladende er ulovlig, herunder om det erFødevarestyrelsen eller Lægemiddelstyrelsen sagen hidrører under? Der henvises i denforbindelse til artiklen "Konservativ politiker slår plat på syge børn" fra Avisen.dk den28. marts 2011, hvor det netop er en medarbejder fra Lægemiddelstyrelsen, der udtalersig om sagen.”

Svar:

Fødevarestyrelsen har i august 2010 og i marts 2011 modtaget to klager, der vedrørerproduktet Innokrill med anprisning af virkning mod sygdommen ADHD. Den førsteklage angår virksomheden Innovita Pharma ApS, og den anden klage vedrører enfacebookprofil. Facebookprofilen tilhører den i artiklen omtalte politiker, der også erdirektør i virksomheden Innovita Pharma ApS.Det er Lægemiddelstyrelsen, der har kompetence til at håndtere sager om overtrædelseaf lægemiddellovgivningen. Fødevarestyrelsen har derfor videresendt klagerne tilLægemiddelstyrelsen. Lægemiddelstyrelsen har overtaget sagerne og vurderer nu, omreglerne for anprisninger og markedsføring af lægemidler er overtrådt.
Henrik Høegh
/Gundula Maria Kjær