Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
911131_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. november 2010Sagsnr.: 7436Dok.nr.: 155794
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. oktober 2010stillet følgende spørgsmål nr. 30 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 30:

”Hvornår forventer ministeren, at fødevaremyndighederne har afsluttet sinundersøgelse af anvendelsen af hydrolyserede hvedeproteiner ifødevareindustrien?”

Svar:

Fødevarestyrelsen har kontrolleret mærkningen af de otte fødevarer, som DR Kontanthavde fået testet ved Odense Universitetshospital. De fire af produkterne var korrektmærket med indhold af hydrolyseret hvedeprotein. For så vidt angår de øvrige fireprodukter har Fødevarestyrelsen indhentet erklæringer fra virksomhederne om, atprodukterne og de anvendte råvarer ikke indeholder hydrolyseret hvedeprotein. Derkunne ikke konstateres nogen overtrædelser af reglerne for de pågældende produkter.Ud over en undersøgelse af de konkrete produkter, har Fødevarestyrelsen undersøgtsalget af Meripro 711 direkte til danske producenter. Fødevarestyrelsen er derudover igang med at undersøge, om der anvendes tilsvarende produkter og i givet fald, om derskal udtages prøver af udvalgte fødevarer.
Henrik Høegh
/Gundula Maria Kjær