Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
984906_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. april 2011Sagsnr.: 9536Dok.nr.: 224851
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22. marts 2011stillet følgende spørgsmål nr. 295 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 295:

”Vil ministeren oplyse, hvordan det kontrolleres, at fjerkrækød fra Kina før import tilDanmark er blevet behandlet, som bekendtgørelsen om veterinærkontrol ved indførselaf animalske fødevarer §13, stk. 1, foreskriver?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Alle partier med fjerkrækødprodukter fra Kina underkastes veterinær grænsekontrolved de godkendte grænsekontrolsteder i Danmark.Ved denne kontrol foretages systematisk kontrol af de certifikater, der er udstedt af dekinesiske myndigheder (dokumentkontrol), og systematisk kontrol af, om der eroverensstemmelse mellem certifikatet og de fjerkrækødprodukter, som er omfattet afcertifikatet (identitetskontrol). Den kombinerede dokument- og identitetskontrol vilafsløre, om partiet består af fersk fjerkrækød eller varmebehandledefjerkrækødprodukter.Hvis grænsekontrollen konstaterer et parti fersk, herunder frosset, fjerkrækød fra Kina,vil grænsekontrollen påbyde partiet tilbageholdt samt returneret eller destrueret.”
Henrik Høegh
/Charlotte Røgild Knudsen