Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. april 2011Sagsnr.: 9536Dok.nr.: 224850
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22. marts 2011stillet følgende spørgsmål nr. 294 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).Spørgsmål 294:
”Hvis fjerkrækød indeholder salmonella, kan man frygte, at det også kan være inficeretmed fugleinfluenza. Hvordan vurderer ministeren risikoen for, at importeret fjerkrækødfra Kina indeholder fugleinfluenza, når der er fundet salmonella i et parti andebryst fraKina?”Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelse, der oplyser følgende:”Der er ikke nogen sammenhæng mellem tilstedeværelse af salmonella og muligforekomst af fugleinfluenzavirus i fjerkrækød.Når de kinesiske eksportører overholder EU’s importrestriktioner og kun eksporterervarmebehandlede fjerkrækødprodukter fra provinsen Shandong til EU, er der ingenrisiko for, at fjerkrækødprodukterne er inficerede med fugleinfluenza.”
Henrik Høegh
/Charlotte Røgild Knudsen