Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
984473_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 14. april 2011Sagsnr.: 9521Dok.nr.: 224634
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22. marts 2011stillet følgende spørgsmål nr. 284 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Kristen Touborg (SF).

Spørgsmål 284

”Vil ministeren oplyse, om ministeren mener, at velfærdskontrol af mink på en farmmed 50.000 dyr kan udføres forsvarligt med brug af mindre end i gennemsnit 5sekunder per dyr, når man påtænker at kontrollanten samtidig skal være i bevægelse,skal sikre sig, at der ikke er skader på mink, som ikke umiddelbart springer i øjnene,aktivt skal opsøge alle mink, der ikke af sig selv kommer ud i buret, kontrollere lovkravtil burene og føre samtale med besætningsejeren?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Velfærdskontrollen skal omfatte alle de punkter, som fremgår af de instrukser ogtjeklister, som anvendes ved kontrollen.Tidsforbruget vil afhænge af den enkelte farms størrelse og antallet af mink i farmen.Derudover afhænger tidsforbruget af antal og omfang af overtrædelser af lovgivningen,der evt. konstateres i forbindelse med kontrollen.Det er derfor ikke muligt at udtale sig generelt om, hvor lang tid der skal anvendes for,at kontrollen er udført forsvarligt.”
Henrik Høegh
/Katrine Lindegaard