Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
969720_0001.png
969720_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. marts 2011Sagsnr.: 9420Dok.nr.: 212957
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. marts 2011stillet følgende spørgsmål nr. 259 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 259:

”Vil ministeren kræve, at muligheden for at kræve fravær af alle salmonellabakterierikke forringes som betingelse for at stemme for et forslag fra EU-Kommissionen onsdagden 16. marts 2011 i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed(SCoFCAH), som vil kræve fravær af de væsentligste salmonellabakterier i ferskfjerkrækød?”

Svar:

Danmark har arbejdet for harmoniserede regler, som kan gælde i alle EU-lande og overfor tredjelande, med henblik på at reducere antallet af sygdomstilfælde, som skyldessalmonella i fjerkrækød.Kommissionen indfører med det foreliggende forslag harmoniserede krav, der samletset vurderes at øge beskyttelsesniveauet i Danmark og EU i forhold til situationen i dag,da det nye mikrobiologiske kriterium omfatter de to salmonellatyper, som flestmennesker bliver syge af, og kommer til at gælde for både dansk og importeretfjerkrækød. Med ikrafttræden af det nye kriterium vil det blive muligt at afvisefjerkrækød fra andre medlemsstater og tredjelande, som indeholder disse tosalmonellatyper.Regeringen vil i samarbejde med fjerkræbranchen arbejde for, at det nuværende stadefor salmonellaforekomst i dansk fersk fjerkrækød fastholdes, også for så vidt angår demindre udbredte salmonella typer.
På den baggrund kan regeringen tilslutte sig forslaget.
Henrik Høegh
/Charlotte Røgild Knudsen
2