Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
965650_0001.png
965650_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 4. marts 2011Sagsnr.: 9303Dok.nr.: 208766
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 3. marts 2011stillet følgende spørgsmål nr. 226 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 226:

”Vil ministeren i fortsættelse af samrådet 3/3-11 om rådsmødet 17/3-11 fsva.sagerne om GMO-majs uddybende redegøre for, hvornår Kommissionenforventes at være færdig med den lovede afklaring vedrørende det juridiske behovfor tilpasninger i pesticid-reglerne, samt hvilke løsninger Kommissionen kanforventes at fremlægge, herunder evt. udover en hævelse af grænseværdierne?”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst mig om, at Kommissionen (Generaldirektoratet forSundhed og Forbrugere) i øjeblikket er ved at udarbejde en analyse af de juridiske behovfor tilpasninger i pesticid-reglerne og mulige løsninger herpå.Analysen vil herefter blive forelagt Kommissionens Juridiske Tjeneste.Fødevarestyrelsen har ikke nogen oplysninger om, hvilke juridiske løsningsforslagKommissionen kan forventes at fremlægge. Imidlertid oplyser Fødevarestyrelsen, at dereventuelt som alternativ til en hævelse af grænseværdien kan blive tale om, at depågældende stoffer optages på et særligt bilag i pesticidreglerne for stoffer, der ikke erforbundet med nogen sundhedsmæssig risiko og for hvilke, der ikke skal fastsættes engrænseværdi.Kommissionen forventer ikke, at afklaringen vil være afsluttet inden næste møde i Rådet(landbrug og fiskeri) den 17. marts 2011. Kommissionen oplyser ikke nærmere om,
hvornår afklaringen vil foreligge, men Fødevarestyrelsen er løbende i dialog medKommissionen om behovet for en hurtig afklaring.Fra dansk side er det understreget overfor Kommissionen, at der hurtigst muligt skalfindes en løsning på problemstillingen.
Henrik Høegh
/Gundula Maria Kjær
2