Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
972274_0001.png
972274_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 21. marts 2011Sagsnr.: 9361Dok.nr.: 210386
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. februar 2011stillet følgende spørgsmål nr. 209 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Christian H. Hansen (UFG).

Spørgsmål 209:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. AJ omdet økologiske areal den 23. februar 2011 oplyse, hvorfor ministeren ikke vil ydeomlægningsstøtte til offentlige kantiner og begrunde forskellen i forhold til omlægningi planteavlen?

Svar:

Vi har med ØkologiVisionen i højere grad fokuseret på at fremme omlægningen af denøkologiske produktion. På den måde fremmer vi udbuddet af nationale økologiskefødevarer samtidig med, at vi øger eksportpotentialet, og vi opnår en højere grad afselvforsyning. For eksempel i forhold til frugt og grønt.Der er efterhånden gennemført mange projekter med omlægning af offentlige kantinertil økologi. Både med og uden støtte. Der eksisterer således et erfaringsgrundlag, somkunne være nyttigt for andre, der står med samme overvejelser.Forbrugernes stigende efterspørgsel efter økologiske produkter og de mange offentligtstøttede tiltag for at udvikle økologien har generelt ført til stor udbredelse af økologiskeprodukter og et stort kendskab til økologi i Danmark.
Samlet set vurderer jeg således, at der er gode forudsætninger for at omlægge offentligekantiner til økologi, såfremt brugerne ønsker dette.
Henrik Høegh
/Michael Clausen
2