Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
966372_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug ogFiskeri
København, den 7. marts 2011Sagsnr.: 9070
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 15. februar 2011stillet følgende spørgsmål nr. 198 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Bjarne Laustsen (S).

Spørgsmål 198:

”Vil ministeren i forlængelse af FLF alm del – svar på spm. 139 oplyse, hvordanbagsiden af centrifugerne kontrolleres, om centrifugen skilles ad ved kontrollen, og hvorlang tid der bruges på kontrol pr. centrifuge?”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Kontrollen af de slagtericentrifuger, som f.eks. anvendes til maver, udføres på lige fodmed andre maskiner på slagterierne og er en kontrol af rengøringsstandarden påproduktbærende overflader samt en vurdering af den generelle rengøringsstandard afikke-produktbærende overflader.Der findes slagtericentrifuger, som er en del af et lukket rørsystem - f.eks.blodcentrifuger. Her baseres kontrollen på skyllevandsprøver efter endt rengøring.Kontrollen af slagtericentrifugerne indgår under kontrolemnet ”hygiejne, rengøring”, ogtiden til kontrol af slagtericentrifuger opgøres ikke særskilt.Det er virksomhedernes ansvar, at inventar og maskiner er udformet og holdes i ensådan stand, at risiko for forurening reduceres mest muligt.”
Henrik Høegh
/Charlotte Røgild Knudsen