Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
957960_0001.png
957960_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. februar 2011Sagsnr.: 8879Dok.nr.: 198555
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. januar 2011stillet følgende spørgsmål nr. 155 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 155:

”Ministeren bedes kommentere det materiale udvalget modtog i forbindelse medBæredygtigt Landbrugs foretræde for udvalget den 12. januar 2011 om Grøn Vækst, jf.FLF alm. del – bilag 132.”

Svar:

Materialet berører vandmiljøindsatsen som indgår i regeringens Grøn Vækst-aftaler frajuni 2009 og april 2010 samt vandplanerne. Samtidig rejses der spørgsmål om detfaglige grundlag.Grundlæggende skal miljøreguleringen i Danmark hvile på et solidt fagligt grundlag oglandbruget skal bidrage til at løse udfordringerne indenfor miljø, natur og klimasamtidig med, at erhvervet understøtter beskæftigelsen og udviklingsmulighederne i alledele af Danmark.Regeringen besluttede derfor med Grøn Vækst 2.0, at iværksætte et analysearbejde omvandplanernes konsekvenser for beskæftigelse og udviklingsmuligheder i erhvervetogså set i forhold til andre EU-landes implementering af vandrammedirektivet. Der erendvidere nedsat en række arbejdsgrupper, der bl.a. skal vurdere det faglige grundlagfor Grøn Vækst og vandplanerne, herunder den såkaldte baseline for indsatsen og”ålegræsværktøjet”.
Med hensyn til de foreslåede alternative virkemidler kan jeg henvise til, at der også herer nedsat en arbejdsgruppe, der ser på mulige alternative kvælstofvirkemidler.Arbejdsgruppen har tidligt i processen modtaget selv samme liste over forslag tilvirkemidler og disse indgår i det fremadrettede arbejde. Herunder f.eks.minivådområder og stenrev.Når resultaterne af ovennævnte analysearbejde foreligger i løbet af 2011, vil regeringendrøfte tidsplanen og de fremadrettede krav til kvælstofreduktion.
Henrik Høegh
/Janne Birk Nielsen
2