Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
957036_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 11. februar 2011Sagsnr.: 8676Dok. nr.: 195744
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20. januar 2011stillet følgende spørgsmål nr. 154 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

Spørgsmål 154:

”Ministeren bedes redegøre for, om restkødet fra gæs og ænder, der bruges til atproducere foie gras, ender i danske supermarkeder”

Svar:

Jeg kan oplyse, at kød fra gæs og ænder, der har været anvendt i produktionen af foiegras, må omsættes frit inden for EU, hvis kødet ikke udgør nogen risiko forfolkesundheden. Det vil sige at kød fra gæs og ænder, der har været anvendt iproduktionen af foie gras, principielt kan forhandles i Danmark.
Baggrunden herfor er, at reglerne for produktion og afsætning af fjerkrækød, herunderkød, der har været anvendt i produktionen af foie gras, er fuldt harmoniseret i EU.Danmark må derfor ikke forbyde eller fastsætte nationale regler for indførsel affjerkrækød fra andre EU-lande, idet kødet er frit omsætteligt i hele EU.
Henrik Høegh
/Tanja Andersen