Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 3. november 2010Sagsnr.: 7374
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. oktober 2010stillet følgende spørgsmål nr. 13 (Alm. del) som hermed besvares.Spørgsmål 13:
”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. A omslagmærker den 6. oktober 2010 oplyse, hvor mange slagmærker der opdages efterslagtning?”Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Slagmærker kan opdages ved kontrollen på slagteriet af de levende svin (ante mortem)eller ved kontrollen af slagtekroppene (post mortem). Dyrlægen på slagteriet anmeldertil politiet, at der er konstateret svin med slagmærker, men oplyser ikke nødvendigvis ianmeldelsen, om slagmærkerne allerede blev observeret ved det levende syn.Slagmærker vil under alle omstændigheder kunne ses efter slagtning. Det er dogFødevarestyrelsens vurdering, at så godt som alle slagmærker opdages ved denrutinemæssige kødkontrol, dvs. post mortem. Det vil ofte være svært at se mærkerne,inden grisene slagtes, da grisene kan være beskidte og er dækket af børster. Efterslagtning er skidt og børster fjernet fra huden, og eventuelle slagmærker fremstårtydeligere.”
Henrik Høegh
/Katrine Lindegaard