Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
949315_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 28. januar 2011Sagsnr.: 8415
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 5. januar 2011stillet følgende spørgsmål nr. 129 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen.

Spørgsmål 129:

Kan ministeren bekræfte, at landmænd, som får et høringsbrev, kan slippe for at få etpåbud om at nedbringe antibiotikaforbruget, hvis de henviser til, at de har haft sygdom ibesætningen, og forlanges der i givet fald dokumentation for denne oplysningsrigtighed?

Svar:

Fødevarestyrelsen har overfor mig oplyst, at det som udgangspunkt ikke ertilstrækkeligt for en producent at anføre, at en besætning har haft sygdom for at undgået påbud om reduktion af antibiotikaforbruget.Det er grundlaget for enhver anvendelse af antibiotika, at den alene må ske som led ibehandlingen af sygdomme.Kun ganske undtagelsesvist og i særligt veldokumenterede tilfælde, hvor f.eks.dyrevelfærdsmæssige grunde gør det nødvendigt, vil et kortvarigt, akut sygdomsudbrudkunne få indflydelse på, om en besætning vil modtage et påbud.
Henrik Høegh/Maria Krohn