Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
941012_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 7. januar 2011Sagsnr.: 8259Dok. nr.: 181398
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 15. december2010 stillet følgende spørgsmål nr. 120 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 120:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 15/12-10 fra Søren Søndergaard,Folkebevægelsen mod EU om forbud af salmonella-æg i Danmark nu, jf. FLF alm. del –bilag 103.”

Svar:

Det er højt prioriteret fra regeringens side at sikre befolkningen sunde og sikrefødevarer. Det har vi vist i sagen om Bishenol A og i forbindelse med de danskesærstatusansøgninger, der er resultatet af en stor indsats fra myndigheder ogfjerkræbranchen for at få forekomsten af salmonella i konsumæg og fjerkrækød ned pået niveau nær nul.Der var derfor al mulig grund til at fejre, at et flertal i den Stående Komité for Fødevarerog Dyresundhed i maj 2009 ved en vejledende afstemning stemte for Kommissionensforslag om dansk særstatus for konsumæg. Som allerede tilkendegivet dengang skalvejledende afstemninger følges op af en formel afstemning, i dette tilfælde efter afsluttetWTO-høring.Da vi offentliggjorde resultatet af den vejledende afstemning, havde vi en klarforventning om, at medlemslandene ville stå ved deres stemmer, når disse skullebekræftes ved den formelle afstemning. Dette skete desværre ikke, og vi arbejder fortsatpå at finde en løsning, som kan sikre særstatus til Danmark. Næste skridt er et mødemed Kommissær Dalli her i januar.
Henrik Høegh/Heidi Søltoft