Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
941010_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 7. januar 2011Sagsnr.: 8297Dok.nr.: 181519
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. december 2010stillet følgende spørgsmål nr. 118 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Pia Olsen Dyhr (SF).

Spørgsmål 118:

”I en tale i den svenske Riksdag fredag 26. november 2010 siger den svenskelandbrugs- og fiskeriminister, Eskild Erlandsson, at Sverige og Norge gerne så etdiscardforbud i Skagerrak, men at deres opgave nu bliver at overbevise blandt andetDanmark om, at dette er vejen frem. Vil ministeren redegøre for, hvorfor Danmark ikkeønsker - i tråd med svenske og norske ønsker - et discardforbud i Skagerrak, og hvordanministeren mener, at denne holdning iøvrigt stemmer overens med regeringens politikmed fokus på netop fangstkvoter og et stop for discard, jf.http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3751&dok_id=GY0A11?”

Svar:

Regeringen arbejder for at indføre fangstkvoter og for at eliminere discard i alle EU-farvande. I Østersøen er Danmark gået foran og foreslog i sommeren 2010 netop atsætte en dato for indførelsen af et forbud mod discard. Regeringen kan også støtte etforbud mod discard i Skagerrak. For at sikre en effektiv implementering af et forbudmod discard arbejder regeringen også for gennemførelsen af en række supplerendeforanstaltninger som for eksempel fuld dokumenteret fiskeri, mere selektive redskaberog fjernelsen af minimumslandingsstørrelsen for de enkelte arter.Jeg kan derfor kun med glæde notere mig, at der er enighed mellem Sverige ogDanmark om effektivt at sætte en stopper for discard af fisk.
Henrik Høegh
/Jacob Løvenstjerne