Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug ogFiskeri
København, 6. januar 2011Sagsnr.: 8188
Folketinget har i skrivelse af 13. december 2010 (spørgsmål 115) anmodet om minbesvarelse af følgende af Bjarne Laustsen (S) stillede spørgsmål:Spørgsmål 115:
Vil ministeren kommentere resultatet af Fødevarestyrelsens kontrol på de danskeslagterier, som den omfattende aktindsigt i Fødevarekontrollens kontrolbesøgpå 36 danske slagterier fra januar 2009 til oktober 2010, som Forbrugerrådetsmedlemsblad, Tænk, har afdækket?Svar:
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Der har været en positiv udvikling i de sidste 3 år når det gælder regelefterlevelsen påslagterierne. Der er sket et fald i antallet af bemærkninger, der er givet indenforlovgivningsområdet ”hygiejne, rengøring” fra 10 % i 2008 til 3,5 % ved udgangen af 3.kvartal 2010.Tallet er et udtryk for, hvor mange gange, der er givet en bemærkning (indskærpelse,påbud/forbud eller bøde) ved kontrol af rengøring af maskiner, udstyr, inventar oglokaler.Det er Fødevarestyrelsens opfattelse, at slagterierne generelt har stort fokus pårengøring og Veterinærkontrollen følger konsekvent op overfor de slagterier, der harproblemer med rengøringen.Hygiejnen på virksomhederne er altafgørende for at sikre fødevarer af en ordentligkvalitet, og det er i alles interesse, at der hele tiden er fokus på udvikling inden for detområde. Det er slagteriernes ansvar, at der er rent i virksomheden både før og efter
produktion. Det er veterinærkontrollens ansvar at kontrollere, at slagterierne overholderreglerne på området, og at der dermed også er rent.”
Henrik Høegh/Katrine Lindegaard
2