Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
940394_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 6. januar 2011Sagsnr.: 8198
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 10. december2010 stillet følgende spørgsmål nr. 113 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Kristen Touborg (SF).

Spørgsmål 113:

”Hvilke initiativer agter ministeren at tage vedrørende kontrollen med catering- ogengrosvirksomheder?”

Svar:

Fødevareforlig 2.0., som regeringen i sommer indgik med Socialdemokraterne,Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten, indebærerøgede muligheder for, at fødevarekontrollen effektivt og fleksibelt kan rettes mod nyerisikoområder som f.eks. sjusk og svindel. Således indebærer aftalen, at en større del afkontrollen tilrettelægges som kampagner og projekter, der har vist sig effektive til atafsløre overtrædelser i forbindelse med fx svindel, vildledning, mærkningsregler oglignende.Det betyder, at der nu er mulighed for at målrette kontrollen, hvis den løbende kontrolviser, at der er et område, hvor der er behov for en særlig indsats. Idet jeg kan henvise tilFødevarestyrelsens redegørelse for den aktuelle sag fra Brabrand, jf. spørgsmål 111,finder jeg imidlertid ikke, at den sag giver anledning til nye initiativer.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø