Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
901778_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. oktober 2010Sagsnr.: 7349Dok.nr.: 146570
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. oktober 2010stillet følgende spørgsmål nr. 1 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål 1:

”Ministeren bedes med henvisning til FLF alm. del – bilag 364 (2009-10) redegøre for,hvilke forventninger ministeren har til, at Rapid alert Systemet operationaliseres yderli-gere via et sæt fælles guidelines, samt om Danmark forventer at få indflydelse på denkonkrete udarbejdelse af disse guidelines.”

Svar:

Kommissionen har endnu ikke fremsendt et nyt udkast til guidelines, men det er intenti-onen, at medlemslandene skal have mulighed for at kommentere udkastet konstruktivt.Udkastet forventes sendt til medlemmerne af Kommissionens arbejdsgruppe for RapidAlert Systemet, hvor blandt andet Fødevarestyrelsen deltager.Jeg forventer, at de guidelines, der bliver udarbejdet, som minimum indeholder retnings-linier svarende til dem, der er fremlagt i et tidligere udkast, som blandt andet Danmarkvar med til at udarbejde. Dette udkast indeholder en række meget specifikke retningsli-nier for, hvilke overtrædelser af lovgivningen, der kan notificeres i systemet. Endvidereindeholder dette udkast retningslinier for placeringen af de forskellige overtrædelser i deforskellige kategorier af notifikationer, dvs. retningslinier for bedømmelse af alvorlighe-den af en given overtrædelse.Vedtagelse af guidelines vil medvirke til en væsentlig øget operationalisering og en styr-kelse af ensretningen i håndteringen af notifikationerne i de enkelte lande.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø