Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
ERU Alm.del
Offentligt
957953_0001.png
957953_0002.png
957953_0003.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
16. februar 2011

Besvarelse af spørgsmål 68 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den

25. januar 2011 efter ønske fra Benny Engelbrecht (S)

Spørgsmål:

Vil ministeren oversende en opgørelse i tabelform over lønniveauet iFinansiel Stabilitet, herunder hvor mange ansatte der aflønnes efter bo-nusordninger i henholdsvis moderselskab og datterselskaber samt bonus-beløbenes størrelse? Ministeren bedes i svaret anføre, efter hvilke prin-cipper bonus udbetales.

Svar:

Jeg kan oplyse, at Finansiel Stabilitet A/S i 2010 havde samlede lønud-gifter på 18,5 mio.kr. I dette beløb indgår bestyrelseshonorar med 1,350mio.kr.Finansiel Stabilitet A/S har beskæftiget i gennemsnit 19 medarbejdere i2010.Finansiel Stabilitet A/S har oplyst, at der i fem tilfælde er udbetalt en-gangsvederlag til medarbejdere. Udbetalingen er sket efter et princip om,at der har været ydet en arbejdsindsats, der lå væsentligt ud over det, dervar forudsat ved fastsættelse af deres løn.Direktørens løn udgjorde 1.877.000 kr. Der blev ikke udbetalt bonus tildirektøren i 2010, men for fuldstændighedens skyld har Finansiel Stabili-tet A/S oplyst, at direktøren modtager 400.000 kr. i bonus primo 2011 foren ekstraordinær indsats i 2010.Bestyrelsens formand og næstformand modtager hvert år 300.000 kr. iårligt honorar, mens de menige bestyrelsesmedlemmer modtager 150.000kr.For så vidt angår ansatte i datterselskaber til Finansiel Stabilitet A/S, såfølger det af lovgivningen, at ansatte overtages fra det nødlidende penge-institut på de vilkår, som er aftalt med den nødlidende bank – herunderovertages også aftaler med de ansatte om aflønning og bonus.Jeg kan oplyse, at Finansiel Stabilitet A/S ikke har oplysninger om bo-nusforhold for de personer, der er ansat i selskabets datterselskaber. Jeghar dog bedt Finansiel Stabilitet A/S om at indhente oplysninger om deenkelte datterselskabers bonuspolitikker, herunder deres principper forudbetaling af bonus.
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/3
Finansiel Stabilitet A/S har oplyst følgende:

Roskilde Bank

Politik for fastholdelsesbonusFor at fastholde en række nøglemedarbejdere og minimere risikoen for enkritisk personaleafgang tager ledelsen initiativ til at anvende indførelsenaf fastholdelsesbonus for en række nøglemedarbejdere i banken. Initiati-vet skal bidrage til at banken til stadighed har de kompetencer og detantal medarbejdere, der skal til for at løse afviklingsopgaven. Udmønt-ningen og fordelingen af fastholdelsesaftalerne skal afstemmes efter ban-kens Masterplan og de bemandingsprognoser den afstikker.Styring og koordinering af fastholdelsesaftaler påhviler HR, der udarbej-der den enkelte aftale og sikrer, at indgåede aftaler har en fast udløbsdatoafstemt efter bemandingsbehovet. Indtil videre kan der kun indgås aftalerfrem til udgangen af 2011. Behovet for fastholdelsesaftaler revurdereskvartalsvis sammen med opfølgningen på Masterplanen.Som hovedregel kan en fastholdelsesbonus maksimalt udløse en bonuspå en månedsløn for hver 6 måneder medarbejderen sidder i uopsagt stil-ling. Fastholdelsesbonus kommer ikke til udbetaling, såfremt medarbej-deren selv opsiger sin stilling.Kandidater til fastholdelsesprogrammet er nøglemedarbejdere, der entenbesidder særlige kompetencer eller som udfører nøglefunktioner, hvorantallet af tilbageværende medarbejdere er nået en kritisk masse.Politik for gratialerFor at kunne belønne initiativ, nytænkning, ekstraordinær arbejdsind-sats og særlige resultater i afviklingen af kunder har Direktionen mulig-hed for at tildele et gratiale til medarbejdere, der har leveret en ekstraor-dinær performance på et eller flere af disse områder. Tildeling af gratialerbaserer sig på leverede resultater og kan ikke stilles i udsigt på forhånd.Den enkelte funktionschef udarbejder en indstilling over gratiale kandi-dater til Direktionen. Direktionen beslutter i samråd med HR, hvilke ind-stillinger der skal imødekommes og hvilke beløbsstørrelser der skal ud-møntes.

EBH Bank

Banken har igen bonusordning.

Eik Bank Danmark 2010 A/S

3/3
Banken har ikke har en formel bonuspolitik, da bonusordninger ikke ind-går som en normal del af medarbejdernes normale ansættelses- og løn-forhold.I forbindelse med overdragelsen af aktiviteterne i de selskaber overtagetaf Finansiel Stabilitet (Capinordic Bank A/S og Eik Bank Danmark A/S)til selskaberne under Finansiel Stabilitet, har udvalgte medarbejdere, hvismedvirken har været afgørende i forbindelse med overdragelserne, fåettildelt et engangstillæg til deres normale løn for herved at sikre fasthol-delsen af de pågældende medarbejdere i overdragelsesperioden.

Nova Bank Fyn

Nova Bank Fyn har givet et mindre antal nøglemedarbejdere tilsagn omen fastholdelsesbonus, såfremt de pågældende medarbejdere på givnedatoer ikke har opsagt deres stilling. Det drejer sig om i alt 8 medarbejde-re/ledere, og alle aftaler udløber december 2011. Bonussen er ikke præ-stationsafhængig.

Finansieringsselskabet af 11/2 2010 A/S

(Capinordic Bank A/S)Selskabet har ikke en formel bonuspolitik, da bonusordninger ikke indgårsom en normal del af medarbejdernes normale ansættelses- og lønfor-hold.

Pantebrevsselskabet af 2. juni 2009 A/S

(Gudme Raaschou Bank)Selskabet har ingen bonusordning.

Amagerbanken af 2011

Eftersom det er ganske kort tid siden, at Finansiel Stabilitet A/S indgikoverdragelsesaftale med Amagerbanken, arbejdes der fortsat på at skabeet overblik over det nye datterselskab og dets aktiviteter. Jeg vil derforeftersende oplysninger om bonuspolitikken i Amagerbanken 2011 straksder foreligger oplysninger herom.