Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
967346_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 15. februar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 99alm. del, stillet efter ønske fra Per Dalgaard (DF), som jeg hermed skal besvare.Dato 9. marts 2011

Spørgsmål 99

DEP j.nr. 2011-1222
”Vil ministeren bekræfte, at der for forbrugerne af energi - det være sig el og/ellervarme - ingen forskel er på 'grøn' eller 'sort' energi, og at disse ord således mereer baseret på ikke rationelle udsagn?”

Svar:

Det er rigtigt, at el- og varmeforbrugerne ikke - når de f.eks. tænder lyset eller åbnerfor radiatortermostaten – kan registrere, om den el eller fjernvarme, de bruger, erproduceret på basis af vedvarende eller fossile energikilder.På elforsyningsområdet er der ikke desto mindre - både i Danmark og i det meste afEuropa - gennem de senere år opbygget handelssystemer, der muliggør, at forbru-gerne kan vælge at købe el-produkter, der i begrænset udstrækning kan understøttereduktion af CO2-udledning fra el-produktionen og/eller kan påvirke andelen af ved-varende energi i el-systemet. Baggrunden for dette nye marked har været en efter-spørgsel fra el-kunder om på en enkel måde at medvirke til at gøre en forskel. Virk-somheder kan endvidere bruge køb af sådanne el-produkter til at give virksomhedenen grøn profil i markedsføringsmæssige sammenhænge eller ved at indregne købetaf de pågældende el-produkter i deres grønne regnskaber.
Med venlig hilsen
Lykke Friis