Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
955077_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 20. januar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 86alm. del, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 86:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 17. januar 2011 fra Vikingegaardenvedrørende intelligent opladning af elbiler, jf. EPU alm. del - bilag 122."

Svar:

Jeg hilser Vikingegaardens initiativ velkommen. I takt med, at der kommer flere elbi-ler på gaden, vil der blive brug for smart og intelligent opladning. Som anført i hen-vendelsen, modtog Vikingegaarden således også i sommer 11 millioner kroner i støt-te fra EUDP til deres udviklingsprojekt.En arbejdsgruppe under Energistyrelsen har netop offentliggjort en redegørelse ombehovet for ladestandere til elbiler i det offentlige rum. Heri konkluderes entydigt, ati forhold til elsystemet er der ikke tvivl om, at såfremt elbiler bliver udbredt i størreomfang, vil de passe godt ind i et fremtidigt dansk elsystem, hvor en stigende del afelproduktionen vil komme fra vind. Der vil ud fra samfundsøkonomiske, miljømæssi-ge og forsyningsmæssige bevæggrunde være behov for, at opladningen af elbilernesker intelligent. Sker det uintelligent, skal der investeres uforholdsmæssigt meget imere net- og kraftværkskapacitet.Dato 9. februar 2011DEP j.nr. 2011-778
Med venlig hilsen
Lykke Friis