Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
941519_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 4. december 2010 stillet mig følgende spørgsmål74 alm. del, stillet efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skal besvare.Ministeren

Spørgsmål 74:

10. januar 2011
"Hvad gør kvoteregisteret for at undgå, at misbrug kan finde sted ved at sikre, at detstår klart, hvilke konti der er blokerede?"

Svar:

Brugerne af blokerede konti har ikke mulighed for at overføre kvoter til andre konti.Oplysninger om hvilke konkrete konti i det danske kvoteregister, der er blokerede forhandel, er fortrolige i medfør af registerforordningens artikel 10.Med den reviderede registerforordning, der trådte i kraft den 15. oktober 2010, er derskabt forbedrede muligheder for, at myndighederne kan udveksle fortrolige oplysnin-ger om kontohavere, sådan at man i dag har en klar hjemmel til at udlevere disse op-lysninger til de relevante myndigheder.Efter registerforordningen kan disse oplysninger indhentes af politimyndigheder, skat-temyndigheder, Europol, Europa-Kommissionens Europæiske Kontor for Bekæmpel-se af Svig samt de andre medlemsstaters registeradministratorer.Energistyrelsen udveksler selvfølgelig alle de oplysninger med ovenstående, somman kan med respekt for lovgivningen på området.
J.nr.: 2010-1953
Med venlig hilsen
Lykke Friis