Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
938352_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 3. december 2010 stillet mig følgende spørgsmål65 alm. del, stillet efter ønske fra Per Dalgaard, DF, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 65

”Anser ministeren ikke en forsyning med kul til den danske energisektor for en sikker,stabil og billig løsning til at opfylde Danmarks behov for brændsel til den energiforsy-ning, ethvert moderne samfund har brug for?”

Svar:

Det er centralt for regeringen, at virksomheder, borgere og andre i det danske sam-fund kan være sikre på at få strøm og varme, når de har brug for det. Men det er ikketilstrækkeligt. Vi ønsker også at gøre os uafhængige af fossile brændsler, og vi haren forpligtelse til at producere og forbruge energi under hensyn til klimaet og miljøet.Disse hensyn er blandt andet konkretiseret i de danske mål om vedvarende energi,udledning af drivhusgasser samt målene for energiforbrug og -besparelser.Det er ikke gratis at opfylde disse mål eller at gennemføre en så stor omstilling afenergiforsyningen, som regeringen lægger op til. Det skal derfor gøres klogt og om-kostningseffektivt, så prisen bliver rimelig og til at betale.Ministeren21. december 2010J. nr. 2010-1919
Med venlig hilsen
Lykke Friis