Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
932502_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål23 alm. del, efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skal be-svare.

Spørgsmål 23:

"Er det ministerens opfattelse, at Lille Torup er det bedste sted at udvide den euro-pæiske lagerkapacitet ved at udskylle de eksisterende kaverner, og hvilkenvolumen vil en genudskylning i givet fald kunne forøge den europæiske kapacitetmed? Er denne volumen proportionel med den belastning af etEU-beskyttelsesområde, som en udskylning af kavernerne vil afstedkomme?”
Dato: 10. december 2010J.nr. 2010-1409

Svar:

Udvidelsen af lagerkapaciteten i Lille Torup, der sker som led i genudskylningen afkavernerne, vil være ganske ubetydelig set i forhold til den eksisterende lagerkapaci-tet og planlagte udbygning her i Europa. Som det fremgår af besvarelsen af spørgs-mål 21, sker den planlagte genudskylning af kaverner i Lille Torup således som et ledi en nødvendig vedligeholdelse af lageret.TO-8, der er den kaverne, der først planlægges udskyllet, er ”krympet” ca. 7 % siden1986, hvor den første udskylning sluttede. Ved en genudskylning nu forventes en vo-lumenforøgelse på ca. 15 %. Denne lagerforøgelse udgør ca. 0,01 promille af dennuværende lagerkapacitet i Europa (minus England).For så vidt angår miljøbelastningen i forbindelse med genudskylning af kavernerne,henhører dette spørgsmål under miljømyndighederne. Jeg har fuld tillid til, at genud-skylningen sker på en forsvarlig måde, jf. min besvarelse på EPU spørgsmål 15 alm.del.
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidtfg. minister