Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
1026469_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 26. juli 2011 stillet mig følgende spørgsmål 159alm. del, stillet efter ønske fra spørger Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besva-re.25. august 2011

Spørgsmål 159:

”Det fremgår af artiklen ”United Plantations planlagde kontrol af sig selv” i Politikenden 26. juni 2011, at Energistyrelsen beder UP om at hjælpe med at finde en ”godforklaring”, og at man fra dansk side forsikrer, at man vil ”gøre alt, hvad der står i vo-res magt, for at rette op på problemet”. Kan ministeren bekræfte at Danmark har søgtat finde forklaringer, der kan tilfredsstille FN, og vil ministeren forklare, hvorfor manikke har bedt UP om at redegøre for fakta i sagen?”

Svar:

Energistyrelsens involvering i CDM projekterne på United Plantations omfatter udvik-lingen af projekterne sammen med projektejeren, validering af projektet i dialog medden UNFCCC akkrediterede og uafhængige tredjepart - i dette tilfælde ved det tyskefirma TÜVSÜD, monitering af emissionsreduktionerne samt verificering af emissions-reduktionerne, jf. nærmere i svar på EPU spørgsmål 158, alm. del.Som det også fremgår af svar på EPU spørgsmål 158, alm. del. har TÜVSÜD bedtEnergistyrelsen om at oplyse, hvorfor det pågældende biogasprojekt har produceretmere biogas end først antaget. Energistyrelsen har i den omtalte korrespondance vi-deresendt en anmodning fra Energistyrelsens konsulent til United Plantations, hvorinærmere angivne faktuelle oplysninger ønskes tilvejebragt. Når Energistyrelsen idenne korrespondance benytter udtrykket ”god forklaring”, menes ”fyldestgørende ogtilfredsstillende” oplysninger som ønsket af TÜVSÜD. United Plantations tilvejebragtede ønskede faktuelle oplysninger i en direkte opfølgning over for Energistyrelsenskonsulent.
J nr. 2011-3752
Med venlig hilsen
Lykke Friis