Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
1015533_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 10. juni 2011 stillet mig følgende spørgsmål 142alm. del, stillet efter ønske fra Ole Vagn Christensen (S), som jeg hermed skal besva-re.Dato: 28. juni 2011

Spørgsmål 142 alm. del

”Vil ministeren kommentere materialet om bølgekraft og elmåler ordning modtagetden 6. juni 2011 fra Resen Energy, jf. EPU alm. del – bilag 277 og herunder at vurde-re mulighederne for at etablere et demonstrationsprojekt for bølgeenergi, f.eks. vedHanstholm?”

Svar:

Jeg har i anden anledning stiftet kendskab til projektet, der lader til at have en ny-tænkende vinkling på at arbejde med bølgekraft via sin småskala-tilgang.Det er muligt for alle bølgekraftprojekter at søge Energistyrelsen om tilladelse til atlægge demonstrationsanlæg ud i det danske hav – herunder ved Hanstholm, hvorder allerede er givet etableringstilladelse til flere projekter. Jeg er bekendt med, atResen Energy tidligere har været i kontakt med Energistyrelsen om udlægning af enenkelt bøje, og jeg kan ikke se noget til hinder for, at projektet skulle ansøge om tilla-delse til et større demonstrationsprojekt.I den sammenhæng vil jeg henlede opmærksomheden på de eksisterende støttepul-jer for udvikling og demonstration af energiteknologi (EUDP og ForskEl) samt 4 x 25mio. kr. puljen (ForskVE) fra seneste energiforlig, som specifikt er målrettet bølge-energi, solceller og bioforgasning.
J.nr. 2011-3211
Med venlig hilsen
Lykke Friis