Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
1005936_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 27. maj 2011 stillet mig følgende spørgsmål 138alm. del, stillet efter ønske fra Kim Mortensen (S) som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 138

Skal ministerens svar på EPU alm. del - spm. 135 om solenergiprojektet Ribe Solforstås på den måde, at der ikke vil være nogen lovgivningsmæssige eller skatte-mæssige forhindringer for at gennemføre projektet, alternativt at regeringen er indstil-let på at dispensere fra eventuelle lovgivnings- eller skattemæssige barrierer, såfremtder kan opnås støtte fra de i svaret nævnte fonde og støttepuljer?

Svar:

I henvendelsen fra Ribe Sol rejses en række punkter, hvoraf størstedelen er relaterettil projektets økonomiske bæredygtighed, idet der ønskes mulighed for at nettoafreg-ne på årsbasis (afgiftsbesparelse) og/eller, at den generelle afregningspris for solcel-leanlæg sættes op.Jeg finder det ikke hensigtsmæssigt at diskutere afregningsforhold for et konkret pro-jekt, men hvis partierne ønsker en generel drøftelse af afregningsordningerne for sol-celler, er jeg parat til at drøfte det som en del af forhandlingerne om en ny energipoli-tisk aftale.Med hensyn til projektets forhold til elforsyningslovens regler om netbevilling kan jegikke udtale mig om dispensationsmulighederne uden at kende sagen nærmere. Jeghar derfor bedt Energistyrelsen om at kontakte Ribe Sol vedr. sagens specifikke for-hold med henblik på at identificere eventuelle lovgivningsmæssige uhensigtsmæs-sigheder.30. maj 2011j.nr. 2011-2772
Med venlig hilsen
Lykke Friis