Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
990964_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 8. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 128alm. del, efter ønske fra Per Husted (S), som jeg hermed skal besvare.[Dato]

Spørgsmål 128:

J.nr.2011-1949
"Vil ministeren opfordre Energinet.dk til at optage forhandling med Brancheforenin-gen for Regulerkraftanlæg i Danmark, så de små regulerkraftværker får en chancefor at overleve på markedet og medvirke til sikring af den langsigtede forsyningssik-kerhed?"

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energinet.dk, der har oplyst følgende:”Energinet.dk har ført forhandlinger med Brancheforeningen for Regulerkraftanlægpå møder i juni måned 2010, hvor forskellige kontraktformer blev debatteret. Udgan-gen på disse møder fremgår af vedlagte brev (stilet til Foreningen Danske Kraftvar-meværker), hvoraf fremgår, at en fortsættelse af den nuværende løsning med dagligeauktioner anses som den mest hensigtsmæssige indkøbsmodel.Denne tilbagemelding har efterfølgende været genstand for yderligere drøftelser mel-lem Energinet.dk og Brancheforeningen for Regulerkraftanlæg, senest på møde den15. marts 2011, uden at resultatet har ændret sig.”Jeg kan i øvrigt oplyse, at Brancheforeningen for Regulerkraftanlæg i Danmark haranlagt sag ved domstolene mod Klima- og Energiministeriet, Energinet.dk og Energi-tilsynet.
Med venlig hilsen
Lykke Friis

./.

Vedlagt:

Brev til Foreningen Danske Kraftvarmeværker