Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling)
AMU Alm.del
Offentligt
945630_0001.png
945630_0002.png
NOTAT
5. januar 2011
Svar på samrådsspørgsmål AE om antal reaktionerfra Arbejdstilsynet til certificerede virksomheder
J.nr. 20100081695TMI/DOH
Spørgsmål AE:
Ministeren bedes redegøre for, hvor mange arbejdsmiljøcertificeredevirksomheder der i perioden 2006-2009 har fået henholdsvis:forbud mod at fortsætte arbejdet, hvis der er overhængende og betydelig fare formedarbejdernes eller andres sikkerhed og sundhed.strakspåbudpåbud med fristafgørelse uden påbudundersøgelsespåbud om at foretage undersøgelser, udtage prøver eller gennem-føre besigtigelser for at konstatere, om arbejdsforholdene er forsvarlige(§21-påbud)afgørelser om psykisk arbejdsmiljørådgivningspåbud ved komplekse og alvorlige overtrædelserrådgivningspåbud ved mange overtrædelserrådgivningspåbud ved gentagne overtrædelserpåbud om at bruge en arbejdsmiljørådgiver til at undersøge det psykiske ar-bejdsmiljøPolitianmeldelse.Svar:
Af tabellen på næste side fremgår antallet og typen af reaktioner til arbejdsmiljø-certificerede virksomheder opgjort på produktionsenheder1som Arbejdstilsynet harafgivet.Disse tal skal ses i sammenhæng med, at der er ca. 2.800 virksomheder, som har etanerkendt arbejdsmiljøcertifikat, dvs. et certifikat, der giver en kronesmiley på Ar-bejdstilsynets hjemmeside og dermed fritagelse for Arbejdstilsynets tilsyn.
Ved en produktionsenhed forstås her en organisatorisk afgrænset del af en virksomhed,der er geografisk afgrænset - det vil sige, at den ligger på én adresse - og som producerer éneller overvejende én slags varer eller tjenesteydelser. Produktionsenheden kan være sam-menfaldende med den juridiske enhed, men er det ikke nødvendigvis.
1
Reaktionstype
ForbudStrakspåbudPåbud med fristAfgørelse uden påbudUndersøgelsespåbud (§ 21-påbud)Afgørelser om psykisk arbejdsmiljøRådgivningspåbud ved komplekse og alvorlige overtrædelser (pro-blempåbud i 2006)*Periodepåbud*Rådgivningspåbud ved mange overtrædelser**Rådgivningspåbud ved gentagne overtrædelserPåbud om at bruge en arbejdsmiljørådgiver til at undersøge det psy-kiske arbejdsmiljøPolitianmeldelse
Antal virksom-heder, der har fåetreaktion***86675221927210046
* Problem- og periodepåbud blev i 2007 afløst af de nuværende rådgivningspåbud. Problempå-bud kan sammenlignes med komplekse og alvorlige påbud, så disse tal er lagt sammen.** Tallet for 2006 vedr. rådgivningspåbud ved mange overtrædelser kan ikke opgøres, idet dennereaktionsform ikke fandtes i 2006.*** En enkel produktionsenhed kan godt have fået flere reaktioner af den samme type. I så fald vilden kun tælle med én gang. Hvorimod en virksomhed, der har fået flere forskellige typer afgørel-ser, tæller med under hver type afgørelse.
2