Uddannelsesudvalget 2010-11 (1. samling)
UDU Alm.del Bilag 309
Offentligt
1017347_0001.png
1017347_0002.png
Folketingets Uddannelsesudvalg
UndervisningsministerietMinisterenFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547E-mail [email protected]www.uvm.dk
Kære ordførereRegeringen har besluttet at igangsætte et pilotprojekt i form af en nyvidereuddannelse for sygeplejersker. Den nye videreuddannelse er base-ret på et oplæg fra en arbejdsgruppe, der er nedsat af indenrigs- og sund-hedsministeren, og består af KL, Danske Regioner, Dansk Sygeplejeråd,professionshøjskolerne samt Sundhedsstyrelsen og Undervisningsmini-steriet.Uddannelsen udbydes som en specialuddannelse for sygeplejersker. Målfor uddannelsen beskrives af Sundhedsstyrelsen, Uddannelsesstyrelsen,professionshøjskolerne samt KL, Danske Regioner og Dansk Sygepleje-råd i fællesskab.Uddannelsen består af både moduler med teoretisk undervisning og mo-duler med klinisk undervisning, dvs. praktik. Pilotprojektet består i, atuddannelsen i sin helhed udbydes med hjemmel i autorisationsloven (derhører under indenrigs- og sundhedsministerens ressort), men at de teore-tiske moduler udbydes som moduler på diplomuddannelsesniveau indenfor rammerne af efter- og videreuddannelsessystemet. Derved adskilleruddannelsen sig fra de øvrige specialuddannelser, der udbydes i regi afSundhedsstyrelsen. Det er første gang, at de teoretiske elementer i enspecialuddannelse beskrives inden for rammerne af efter- og videreud-dannelsessystemet for voksne.Med udgangspunkt i pilotprojektet vil Undervisningsministeriet analyseremuligheden for, at der inden for efter- og videreuddannelsessystemet kantilrettelægges diplomuddannelser på det sundhedsfaglige område, sombåde indeholder teoretisk og klinisk undervisning, dvs. praktik. Dvs. atdiplomuddannelser vil kunne indeholde ligeværdige teoretiske og kliniskemoduler.
01-07-2011
2Parallelt med, at første hold gennemfører uddannelsen, vil Undervis-ningsministeriet gennemføre en evaluering af tilrettelæggelse og gennem-førelse af uddannelsen samt de økonomiske konsekvenser af en evt. æn-dring af efter- og videreuddannelsessystemet.En eventuel indførelse af en diplomuddannelse indeholdende kliniskemoduler vil indebære en ændring af efter- og videreuddannelsessystemetfor voksne og vil kræve en ændringer lov om erhvervsrettet grundud-dannelse og videregående uddannelse for voksne.
Med venlig hilsen
Troels Lund Poulsen