Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 72
Offentligt
919787_0001.png
919787_0002.png
FolketingetsSundhedsudvalg
HøreforeningenKløverprisvej 10 B, 12650 HvidovreTlf.: +45 3675 4200[email protected]www.hoereforeningen.dk
Hvidovre, den 22. november 2010
Vedr.: Høreforeningens foretræde for Folketingets SundhedsudvalgDen manglende sammenhæng mellem behandling og betaling i forbindelse med behandling medhøreapparater er problematisk.Frem til kommunalreformen lå både behandling, administration og betaling hos amterne, menefter kommunalreformen er denne sammenhæng ophævet, så regionerne er ansvarlige forbehandlingen, mens betalingen for høreapparaterne lander hos kommunerne, der ikke harmulighed for at påvirke området. Kommunerne betaler ligeledes for tilskud til privat køb afhøreapparat.Det har skabt to sammenhængende problemer, der påvirker kommunernes økonomi ogborgernes mulighed for at få den rette høreapparatbehandling:1) Ventetid på offentlige audiologiske afdelinger øger kommunale udgifter2) Kommunal sagsbehandlingstid forsinker behandlingenDe to problemer uddybes i det vedhæftede bilag.Høreforeningens bud på en ordentlig behandling af borgere med høretab kunne sidestilles medbehandlingen for ”grå stær”. En borger henvender sig til en speciallæge. Hvis hørekurven viser,
Protektor: Hans Kongelige Højhed Kronprinsen
Side 1 af 2
at der er behov for en behandling med høreapparat, henviser speciallægen borgeren tilsygehuset. Borgeren bliver indkaldt til behandling og bliver samtidigt gjort opmærksom på detfrie sygehusvalg og muligheden for behandling hos private høreklinikker, hvis f.eks. ventetidenpå det offentlige sygehus er for lang.
En del regioner har allerede i dag aftaler med private høreklinikker om at foretage behandlingaf høretab til aflastning af de offentlige klinikker. Disse aftaler er ikke en del af den privatetilskudsordning.Vi ser frem til at uddybe problematikken under vores fremtræde for udvalget.
Med venlig hilsenLandsformand Søren Dalmark ogNæstformand Ole Matthesen
Protektor: Hans Kongelige Højhed Kronprinsen
Side 2 af 2