Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 4
Offentligt
897660_0001.png
897660_0002.png
897660_0003.png
Sundhedsudvalget
Til:Dato:
Udvalgets medlemmer og stedfortrædere6. oktober 2010
Lovprogrammet for folketingsåret 2010-11Vedlagt omdeles en oversigt over de lovforslag som indenrigs- og sundheds-ministeren forventer at fremsætte i dette folketingsår.
Med venlig hilsen
Mette Hansen,udvalgssekretær
1/3
Indenrigs- og sundhedsministeren
1.Ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse med lægelig be-handling, diagnostik og forskning m.v. og sundhedsloven (Egenbetalingi forbindelse med behandling med kunstig befrugtning, refertilisation ogsterilisation i det offentlige sundhedsvæsen og ændring af egenbeta-lingsgrænsen for visse lægemidler samt justering af regler om vurderingaf forældreegnethed i forbindelse med behandling med kunstig befrugt-ning) (Okt II)Forslaget indebærer, at der indføres egenbetaling for behandling med kunstigbefrugtning i det offentlige sundhedsvæsen. Forslaget indebærer tillige egen-betaling for refertilisationer og sterilisationer i det offentlige sygehusvæsensamt øget egenbetaling for lægemidler, som anvendes til behandling modufrivillig barnløshed. Forslaget indebærer tillige en justering af reglerne forvurdering af forældreegnethed i forbindelse med kunstig befrugtning. Forsla-gene vedrørende egenbetaling skal ses i sammenhæng med regeringensaftale med DF fra maj 2010 om genopretning af dansk økonomi.Udkast til lovforslag er omdelt på SUU alm del-bilag 12. Ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sund-hedsfaglig virksomhed (Ændrede regler om autorisation som optiker ogkontaktlinseoptiker samt forenklet procedure for autorisationsfratagelseved overtrædelse af påbud) (Dec I)Forslaget bringer lovgivningen i overensstemmelse med den nye uddannel-sesordning for professionsbachelorer i optometri, så disse opnår autorisationsom både optikere og kontaktlinseoptikere ved afslutning af deres uddannel-se. Forslaget indebærer herudover en forenkling af proceduren for autorisati-onsfratagelse i tilfælde, hvor denne er begrundet i overtrædelse af et påbudfra Sundhedsstyrelsen.
3. Lov om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabeligeforskningsprojekter (Dec I)Forslaget vedrører en revision af regelsættet om det videnskabsetiske komi-tésystem og behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. Lov-forslaget vil bl.a. indebære en styrkelse af behandlingen af ansøgninger omsundhedsvidenskabelige forsøg bl.a. ved justeringer i komitésystemet, smidi-gere sagsbehandling og sikring af større ensartethed.4. Ændring af lov om lægemidler (Styrkelse af indsatsen mod forfalske-de lægemidler) (Jan II)Forslaget indebærer en række ændringer af lægemiddelloven, som skal styr-ke indsatsen mod ulovlige og forfalskede lægemidler, herunder en styrkelse afLægemiddelstyrelsens kontrol på området.
2/3
5. Ændring af lov om apoteksvirksomhed (Jan II)Lovforslaget indeholder en række moderniseringer og forenklinger af loven.6. Ændring af sundhedsloven (Ny organisationsmodel for IT i sundheds-væsenet, udvidet adgang til indhentning af elektroniske helbredsoplys-ninger m.v. samt kommunal adgang til oplysning om deres borgeressygehusbehandling m.v.) (Jan II)Forslaget vedrører en ny organisationsmodel for IT i sundhedsvæsenet. For-slaget indebærer også en udvidelse af den personkreds, der i henhold tilsundhedsloven kan indhente elektroniske helbredsoplysninger m.v. i forbin-delse med aktuel behandling af patienter. Forslaget giver endvidere kommu-nerne adgang til oplysninger om borgeres sygehusbehandling med henblik påat forbedre grundlaget for sammenhængende patientforløb m.v. Forslagetindebærer endelig en række mindre justeringer. Den del af lovforslaget, dervedrører en organisationsmodel for IT m.v., følger op på aftalen om regioner-nes økonomi for 2011.
3/3