Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 399
Offentligt
1024487_0001.png
1024487_0002.png
Vejlefjord rehabiliteringscenter
Vejlefjord Rehabiliteringscenter har siden 1985tilbudt tværfaglig behandling til hjerneskadede.Vejlefjord Rehabiliteringscenter er et specialsy-gehus og tilbyder udredning, rehabilitering ogspecialrådgivning. Gennem SocialministerietsVISO-organisation tilbydes også bistand til en-keltpersoner i særligt komplicerede sager. Des-uden tilbydes en række kompetenceudviklendekurser til fagligt personale.Behandlingstilbuddene på Vejlefjord Rehabilite-ringscenter er under løbende udvikling og gen-stand for intern og ekstern evaluering.
Vejlefjord Rehabiliteringscenter er akkrediteret iforhold til Den Danske Kvalitetsmodel.Den internationale akkrediteringsinstitution,CARF, har desuden godkendt neurorehabiliterin-gen på Vejlefjord Rehabiliteringscenter. Denneblåstempling var Vejlefjord Rehabiliteringscenterden første til at opnå i Danmark.CARF har fremhævet Vejlefjord Rehabiliterings-center som”proactive, excellent and outstan-ding”for vores engagement og udviklingspoten-tiale.
Rehabiliteringscenter
VEJLEFJORDP i n d P r o m o t o r . d k19690
RehabiliteRing af boRgeRe medeRhveRvet hjeRneskade
Sanatorievej 27B | DK-7140 Stouby | Tel. +45 7682 3333 | Fax +45 7682 3396[email protected] | www.vejlefjord.dk
livskvalitetVidenindsigthandling
den kommunale indsats medrehabilitering af borgeremed erhVerVet hjerneskade
FASE IOver-Over-Præ-AkutgangganghospitaltbehandlingBA
FASE IIRehabiliteringunderindlæggelseOver-gangC
FASE IIIRehabiliteringefterudskrivelseOver-gangD
FASE IVStabil vedlige-holdende fase

Kommunerne skal i øget omfang selvstæn-

digt løse udfordringerne med rehabilitering

af borgere med erhvervet hjerneskade.

Vejlefjord Rehabiliteringscenter tilbyder

tværfaglig rehabilitering og højt specialise-

rede ydelser til at imødekomme Sundheds-

styrelsens krav til rehabiliteringsforløb for

borgere med erhvervet hjerneskade og kan

dermed medvirke til at løfte indsatsen på

rehabiliteringsområdet i kommunerne.

Vi repræsenterer de højeste kompetencer ogspecialisering inden for udredning og behandlingaf borgere med erhvervet hjerneskade. Vi har etbredt udbud af forskellige ydelser, herunder kur-ser for kommunernes medarbejdere, der bidragertil øget faglighed, evne til at identificere udsatteborgere, at skabe effektive forløb samt faciliterereintegration i sociale og ikke mindst arbejds-mæssige forhold. Vi tilbyder også supervision,rådgivning, netværksdannelse og varetager kom-plicerede udrednings- og genoptræningsopgaversamt evaluering af indsatser i forhold til rehabili-tering af borgere med erhvervet hjerneskade.Vi løfter kompetencerne på en måde, der gi-ver mening for både proces og resultat. Vi yder
bistand med faglig ekspertise, der sikrer suc-cesfuld rehabilitering og reintegration i arbejdsli-vet. Vi løfter også de kommunale medarbejdereskompetencer til at arbejde med hjerneskadedeborgere på en måde, der både er effektiv og sik-rer de ønskede resultater af rehabiliteringen.Et kursus og andre evidensbaserede ydelser børikke stå alene, når kompetenceniveauet skalløftes i kommunerne. I valget af initiativer skalindsatsen også på den lange bane understøtte enbæredygtig kommunal indsats på hjerneskade-rehabiliteringsområdet. Vores ydelser er specielttilpasset til kommunernes behov, så de lever optil kravene for Sundhedsstyrelsens forløbspro-grammer og opfylder kriterierne for at få tildeltpuljemidler.Vi finder det væsentligt med en resultatorien-teret indsats. Kommunernes medarbejdere vilgennem vores ydelser kunne omsætte ny viden ideres daglige arbejde med borgerne, hvor de til-egnede kompetencer vil være relevante i forholdtil netop det tidspunkt i et hjerneskadeforløb,hvor medarbejderne kommer i kontakt med bor-geren. Kompetenceudviklingen vil ligeledes væremålrettet til at understøtte succesfulde rehabili-teringsforløb.
Gennem vores udbud af kompetencegivende kur-ser og aktiviteter lægger vi vægt på give delta-gerne en klar forståelse af den situation, borge-ren og deres pårørende befinder sig i her-og-nu,og hvilken retning det videre forløb skal tage.I den illustrerede model, som følger Sundheds-styrelsens forløbsprogrammer for rehabiliteringaf borgere med erhvervet hjerneskade, seskontakten med borgeren i en række faser ogovergange. Modellen afspejles også i VejlefjordRehabiliteringscenters specialtilpassede ydelsertil kommunerne, hvor vi i forløbet synliggør ogitalesætter faserne i forhold til medarbejder-nes arbejde med borgerne. På den måde skabesen oplevelse af kontinuitet, sammenhæng oghelhed, som giver mulighed for at sikre bedreplanlægning, rehabilitering og ikke mindst succesi opfølgningen.De vedlagte beskrivelser af udvalgte ydelsergiver inspiration til, hvordan vi kan bidrage tilkommunernes indsats. Beskrivelserne kan lige-
ledes anvendes i forbindelse med udarbejdelse afansøgning om puljemidler.Ydelserne kan tilpasses kommunens, den enkelteborgers og de pårørendes konkrete situationog behov. Flere af ydelserne vil efter nærmereaftale kunne leveres i kommunen, mens andreeffektivt leveres på Vejlefjord Rehabiliterings-center.Vi ser frem til en dialog om, hvordan vi medvores højt specialiserede kompetencer og fag-lige viden og erfaring kan bidrage til kommunensrehabiliteringsindsats for borgere med erhvervethjerneskade.
Med venlig hilsen
Vejlefjord Rehabiliteringscenter