Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 399
Offentligt
1024486_0001.png
RÅDGIVNING OG SUPERVISIONMålgruppeFagfolk, der arbejder med borgere med erhvervethjerneskade eller på anden måde har en tilknyt-ning til rehabiliteringsområdet i kommunerne.og aktiviteterne kan foregå både på individ- ellergruppeniveau.Rådgivningsaktiviteter ydes på konsulentbasis,hvor Vejlefjord Rehabiliteringscenter giver inputog forslag til løsning af konkrete udfordringer forkommunens arbejde med organisering, implemen-tering og evaluering af rehabiliteringsprogram-mer. Supervisionen fungerer som en faglig ogpersonligt kompetenceopbyggende sparring påspecifikke problemstillinger og udfordringer.Eksempelvis kan rådgivning omfatte etablering afsammenhængende og effektive rehabiliterings-forløb på tværs af kommunale forvaltninger ogmellem kommune, sygehus og almen praksis.De kan også omfatte etablering af en kommunalhjerneskadekoordinatorfunktion, udarbejdelse afvisitationsretningslinjer for graduerede tilbud og/eller forberedelse til akkreditering af de kommu-nale sundhedstilbud.
FormålI arbejdet med at implementere nye rehabilite-ringsprogrammer og tilpasse kommunens ydelsertil borgere med forskellige former for erhvervethjerneskade, kan rådgivning og supervision fraspecialiserede fageksperter være en nyttig hjælp.I takt med, at kompetencekrav forøges og for-ventningerne til kommunernes fagfolk skærpes,giver en kvalificeret og praksisnær rådgivning ogfaglig sparring nye muligheder for at løfte opga-veløsningen til et højere niveau.Vejlefjord Rehabiliteringscenters rådgivning ogsupervision har til formål at give fagligt input ogstøtte i aktuelle sager, der afspejler konkrete ud-fordringer i rehabiliteringsarbejdet. Rådgivnings-aktiviteterne retter sig særligt mod at skabe goderammer om rehabiliteringsprogrammer gennemfokus på organisering og koordinering af indsat-sen samt det tværfaglige samarbejde.Vejlefjord Rehabiliteringscenter rådgiver også omsamarbejde og videndeling mellem kommuner ogmellem kommune og region.
Opnåede kompetencerGennem rådgivning opnås input og vejledning tilløsning af aktuelle opgaver på et organisatorisksåvel som fagligt og samarbejdsorienteret niveau.Rådgivningen bidrager til, at den kommunalerehabiliteringsindsats bliver helhedsorienteret, ogpræget af et tværorganisatorisk og tværfagligtperspektiv på udfordringer og løsningsmuligheder.Gennem supervision opnås styrkede kompetencerog faglig videreudvikling samt nye perspektiverpå opgaveløsningen i arbejdet med rehabilitering.
Indhold og formRådgivning og supervision er en praksisnær ogtidsbesparende måde at styrke kompetencerne pårehabiliteringsområdet på. Rådgivning og super-vision kan også fungere som et supplement tilallerede gennemførte uddannelses- og kursus-forløb. Der tages udgangspunkt i konkrete sager,
P i n d P r o m o t o r . d k19690
livskvalitetVIDENINDSIGTHANDLING
Sanatorievej 27B, DK-7140 StoubyTel. +45 7682 3333www.vejlefjord.dk
Rehabiliteringscenter

VEJLEFJORD