Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del Bilag 399
Offentligt
1024485_0001.png
TILBAGE TIL ARBEJDSMARKEDET- jobafklarende forløb for borgere med erhvervet hjerneskadeMålgruppeBorgere med erhvervet hjerneskade.Efter udredningen planlægges et forløb fortilbagevenden til arbejdsmarkedet. Borgerenmodtager et specifikt antal ugers erhvervsrettettræning på Vejlefjord Rehabiliteringscenter, derfølges op med et ambulant ”tilbage på arbejde”forløb.Forløbene består i intensive og specialiseredetræningsophold hos Vejlefjord Rehabiliterings-center i en tidsbestemt periode, der er afstemti forhold til hjerneskadens omfang og trænings-behovet. Træningstilbuddet omfatter individuelbehandling samt deltagelse i relevante klinikker.Der anvendes evidensbaserede metoder sombeskrevet i Sundhedsstyrelsens MT V om neurore-habilitering.Vejlefjord Rehabiliteringscenter udfærdiger en af-sluttende status med en beskrivelse af borgerensfunktionsniveau og anbefalinger til mulige skåne-hensyn og arbejdsfunktioner, som kan indgå i detvidere forløb.Efter aftale med kommunen planlægges opfølg-ning og evaluering af forløbet, hvor der foretageseventuelle justeringer i planen.
FormålNår borgere med erhvervet hjerneskade begyn-der at orientere sig mod at vende tilbage til entilværelse med en mere stabil dagligdag, bliverdet relevant at tage stilling til jobsituationen. Skalborgeren tilbage i arbejde? Er borgeren i stand tilat varetage et arbejde og i hvilket omfang? Forat sikre en smidig reintegration, er det vigtigt, atforetage en grundig afdækning af borgerens ar-bejdskapacitet og forudsætningerne for at vendetilbage til arbejdsmarkedet.Formålet med Vejlefjord Rehabiliteringscentersjobafklarende forløb for borgere med erhvervethjerneskade er at foretage en dybdegående ud-redning af hjerneskadens sværhedsgrad. Dernæstvil Vejlefjord Rehabiliteringscenter i tæt dialogmed kommunen og borgeren tilrettelægge indsat-sen for at reintegrere borgeren på arbejdsmarke-det.
Indhold og resultatVejlefjord Rehabiliteringscenter foretager en ud-redning af hjerneskadens sværhedsgrad. Udred-ningen afklarer de følgevirkninger, borgeren harpådraget sig efter en hjerneskade med særligtfokus på barrierer og ressourcer i forhold tilerhvervsevne. Indsatsen rettes mod at borgerenopnår indsigt i følgerne af erhvervet hjerneskadeog betydningen for erhvervsevnen.P i n d P r o m o t o r . d k19690
livskvalitetVIDENINDSIGTHANDLING
Sanatorievej 27B, DK-7140 StoubyTel. +45 7682 3333www.vejlefjord.dk
Rehabiliteringscenter

VEJLEFJORD